maanantai 18. maaliskuuta 2013

Uusi yliopistoranking on täällä

Arto Mustajoki kirjoittaa Tieteessä Tapahtuu –lehdessä (8/2010), että ”yliopistojen rankinglistojen julkaisemiset ovat jokasyksyisiä uutisia, joita innolla ja kauhulla odotetaan – vaikkei niihin kukaan uskokaan.” Rankingeihin liittyy myös kaksinaismoralismia, kuten Mustajoki toteaa: hyvästä tuloksesta rankingissa kerrotaan innostuneesti, huonon sijoituksen sattuessa kyseenalaistetaan rankingin laatimisperusteet. 

Jotta huippuyliopistoblogista tulisi vakavasti otettava tiedepoliittinen foorumi, olemme päättäneet julkaista oman yliopistorankingimme keväisin. Uskokaa tai älkää. 

Ensimmäiselle sijalle kirii The Third University, joka sijaitsee Leicesterissa. Rankingin kärkeen tämä yliopisto nousee puhuttelevan ja kunnianhimoisen visionsa vuoksi: We aim to be the Third Best University in Leicester. 

Kakkossijalle nousee kova haastaja, The University for Strategic Optimism, jonka tavoitteena on reilumpi yhteiskunta kaikille ja keinona julkisen tilan politisointi. 

Kolmossijan valtaa University of Utopia, erityisesti korkeatasoinen epäopetusohjelmansa vuoksi. Yliopisto lienee myös työajoiltaan ja kiinteistökustannuksiltaan sangen tehokas, koska sen slogan on No time, no place

Avoin yliopisto voi hakea mallia neljännen sijan ottaneesta The Really Open Universitysta.

Viidennelle sijalle kipuaa University of Incidental Knowledge, jonka nostavat listalle sen epätarkoituksellisuus, sattumanvaraisuus, yllätyksellisyys ja asiaankuulumattomuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti