keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Hevosenpaskabingo


Tässäpä mukava peli, jota voit pelata vaikka kollegojen kanssa kahvitauolla, laitoskokouksessa tai opiskelijoiden kanssa luennolla.

Sitä mukaa kun kuulet jonkun bingoruudukon sanoista, viivaa se yli. Kun kokonainen pysty- tai vaakarivi on yliviivattu, huudat ”hevonpaskaa!”. Pelin voittaa se, joka on ensimmäisenä yliviivannut kaikki ruudut.


Opetusresurssi
CV
Hakuprosessi
Top-notch
Global
Impact factor
Excellence
Ranking
Allokointi
Maailmanluokka
Huippujulkaisu
Kilpailukyky
Menestyjä
Manageri
Innovaatio
Tenure track

2 kommenttia:

  1. Tutkijoille löyhien käsitteiden käyttö on perisynti, mutta johtamisessa pärjää paremmin mielikuvapupulla. Mitä esimerkiksi tarkoittaa maailmanluokassa oleminen? Millä se mitataan (tämä kysymys lienee managerienkin intresseissä)? Rankingeillä? Oikeisiin huippuyliopistoihin ja niiden budjetteihin verrattuna huippu-wannabe-yliopistomme ei niille listoille pääse, vaikka kaikki vanha aines (tällaista sanontaa olen kuullut käytettävän) vaihdettaisiin uuteen ja siitä puristettaisiin mehut irti. Vastaus maailmanluokan määrittelyn löytynee parhaiten bingon nimestä. Tätä isompi kysymys on kuitenkin seuraava: miksi siellä maailmanluokassa pitää olla? Mitä sillä tavoitellaan ja kenen intressejä se palvelee? Käytännössähän tämä tavoite on sisällöllisesti tyhjä: olennaista on menestys ja voittaminen. Ja menestykseen käytetään jo maailmanluokassa olevien reseptejä, kuten tenure trackia ja muita "innovaatioita", ja unohdetaan kulttuurinen omaleimaisuutemme. Kilpailemme kilpailemisen vuoksi.

    VastaaPoista
  2. Uudesta aineksesta sitä huippua ei löydy eikä tule löytymään, koska Huipultamme puuttuu se, mikä kaikilla muilla huipuilla on: perintö, historia ja vuosisatainen maine, joka tuo ne osaajat. Tälle wannabe:lle nauretaan maailmalle rankemmin kuin me ikinä kykenemme nauramaan Tuksulle.

    VastaaPoista