maanantai 11. helmikuuta 2013

Katastrofi Ylivetolassa


Tiina Tutkijan alter ego Aktiivityttö haluaa jakaa blogin lukijoiden kanssa itseään inspiroineen sankaritarinan. Aktiivityttö ei unelmoi supersankarin elämästä mutta saa tarinasta voimaa arkisessa taistelussaan sieluttomia tyhjyyshankkeita vastaan. Tarina kuulostanee masentavan tutulta, mutta paljastettakoon heti, että siinä on kaikeksi onneksi onnellinen loppu.

Tarina on nimeltään Tatu ja Patu supersankareina (Havukainen & Toivonen, 2010). Siinä Tatu ja Patu saavat tv:n kaukosäätimen avulla supervoimat käyttöön ja muuntautuvat Aktiivipojaksi ja Mittamieheksi. Pian he saavat kutsun sankari-idolinsa Hyberkybermiehen avuksi pelastamaan Ylivetolan kaupunki katastrofilta. Ylivetolassa vanhat rakennukset ovat nimittäin alkaneet kadota jäljettömiin ja tilalle on ilmestynyt kiiltävissä muovikuorissa upouusia moderneja teräsrakennelmia. 

Erilaisten käänteiden jälkeen sankarit saavat selville, että uudet rakennukset on toimittanut mystinen TT. Sankarit löytävät TT:n ja heille paljastuu, että TT onkin Hyberkybermiehen arkkivihollinen, oikealta nimeltään Tohtori Tyhjiö! Tohtorin tavoitteena on muuntaa Ylivetola uudeksi uljaaksi businesskehdoksi ja siten vanhat toimitilat saavat uusia nimiä kuten Pahoinvointikeskus, Epäkuntosali, Inhopiste, Kurjasto ja Murheilukenttä. Koska Ylivetolan kiittämättömät asukkaat eivät ole olleet uudistuksista mielissään, TT aikookin korvat asukkaat uusilla, kuuliaisilla nukeilla, jotka on ohjelmoitu sanomaan ”Rakastan Tohtori Tyhjiötä”. Supersankarit eivät lannistu ja onnistuvat lopulta taltuttamaan TT:n voimat vievällä ryhmähalilla (kyseessä ei siis ole Suomessa yleistynyt jaxuhali-ilmiö). 

Pahis saa palkkansa oikeudenkäynnissä, jossa hänen turhan muutoshankkeensa todetaan kaupungin lakipykälän 175b nojalla olleen ”tosi tyhmää” ja hänet määrätään palauttamaan Ylivetola rakennuksineen ennalleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti